Bokrijkklassen dag 2

 

Hier zijn we weer… Rise and shine…

We maken ons klaar voor een nieuw dagje Bokrijk! We trekken de wandelschoenen aan, maken ons rugzakje klaar, en na een heerlijk ontbijt vertrekken we weer het bos in richting het park.

Onze eerste activiteit heet ‘Bokrijkrally’. Een gemotiveerde gids leidde ons van spel tot spel in het oogverblindende Bokrijk. De was ophangen, met de kruiwagen rijden, muntjes gooien, vogelpik, enz. De voormiddag vloog voorbij.

Tijdens de picknick ’s middags kwam onze goede vriend Brahim voorbij gewandeld. Natuurlijk herkenden we hem en mochten we een fotootje maken. Cool he !!!

Om 13uur stond de volgende gids ons al op te wachten. Hij liet ons beleven hoe een dag in het leven van vroeger er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat er uit zag. Om 7uur opstaan?? Dat waren de luierikken… Gewerkt moest er worden!!! De kinderen handelden net zoals de boeren en boerinnen van vroeger… Naaien, de was doen, boekweitkoek eten, brood met reuzel proeven. Ook kwamen we enkele leuke weetjes te weten… Hoe plasten de boerinnen vroeger op het veld??? Vraag het maar aan jullie zoon of dochter als ze terug thuis zijn J.

Na deze leuke, maar toch ook vermoeiende activiteiten was het tijd om even alles los te laten op de speeltuin. Wat een plezier!!!

De tocht naar de herberg was speels, goedlachs en vrolijk. Het was weer een leuke dag op het domein.

Aangekomen werden we ontvangen door de geur van lekkere frietjes! Joepi! Dat heeft echt gesmaakt!

Wassen, klaarmaken voor de bonte avond en feesten maar! De foto’s spreken voor zich! J

Jullie zien, we hebben vandaag weer niet stil gezeten en is het dus weer tijd om moe, maar voldaan ons bedje in te gaan.

Slaapwel, kusjes van L4tjes

Tot morgen!!!

 

Aanmelden